Angus Young – En legend inom hårdrocken

Angus Young har idag en legendarisk status som gitarrist inom hårdrock. Han föddes 1955 och har sysslat med musik under hela sitt liv, han började faktiskt att spela gitarr redan vid fem års ålder. Dock så var det en gitarr som han fick låna av sin vän medan de umgicks. En tid senare så fick han en egen gitarr av sin mamma, det visade sig vara ett bra beslut. Vill du veta mer om Angus Young och hans otroliga karriär så fortsätt läsa, vi tänkte nämligen prata lite mer om den.

Första tiden som musiker

Eftersom intresset för musik alltid har funnits där så var Angus med och bildade ett band under tonåren som fick namnet “Kantuckee” där han spelade gitarr, vilket inte är speciellt otippat. Bandet splittrades till slut och tog sedan namnet “Tantrum” och Angus var fortfarande med och spelade. Bandet splittrades 1973, samma år som det startade, men också samma år som något större skulle påbörjas.  

AC/DC

Efter det att bandet Tantrum hade splittrats så formade Angus tillsammans med sin äldre bror Malcolm bandet som senare blev känt som AC/DC. Gruppen fick sitt namn efter att deras äldre syster hade sett AC/DC stå skrivet på en symaskin, det betyder egentligen växelström/likström. Det dom då inte visste var att bandet skulle ha en otroligt framgångsrik karriär och bli en av världens mest inflytelserika rockband. Bandet har under sin tid bytt både sångare och trummisar, men bröderna Young har båda varit med sen start fram tills dess att den äldre brodern började bli dement. 2014 så tog Malcolm därför en paus från musiken, men lyckades aldrig riktigt ta sig tillbaka trots upprepade försök att spela in musik. I mitten av November 2017 så kom tyvärr beskedet att Malcolm hade gått bort. Angus har fortfarande varit i bra skick och kunnat spela och har idag en fantastisk karriär att se tillbaka på den dagen han lägger gitarren på hyllan. Han har med sin skoluniform skrivit rockhistoria tillsammans med AC/DC som idag är inskrivna i Rock and Roll Hall of Fame.