För dig som skriver egna låtar

Om du brukar skriva egna låtar eller egen musik vet du att idéerna ibland poppar upp när du minst anar det. Tänk om du kommer på tidernas bästa rocklåt men inte har någon möjlighet att skriva ned den! Vi råder dig därför att ta en titt på dessa anteckningsböcker som är enkla att ta med sig. På så sätt har du alltid möjlighet att skriva ned dina låtidéer oavsett var du befinner dig.

Tips när du skriver låttexter

Att skriva låttexter är inte det enklaste, men samtidigt är det en väldigt fri form att skriva. Du behöver inte tvunget bygga upp låten med enbart refränger och verser utan du kan experimentera. Det är oftast det som sticker ut som fångar människors intresse och du vill ju förstås att din låt ska fånga lyssnarnas intresse.

Om du inte har så mycket erfarenhet av att skriva musik finns det gott om kurser du kan ta del av. Oftast erbjuds någon typ av distansundervisning vilket gör det enkelt och smidigt för dig att lära dig oavsett var du befinner dig. Glöm inte att ha med en anteckningsbok överallt så att du inte missar nästa stora hit som dyker upp i hjärnan!